Een extra hypotheek

Voor het doen van aankopen met hoge kosten is een tweede hypotheek een hele goede optie .Geld voor een lening kan met een tweede hypotheek opgenomen worden voor verschillende besteding doeleinden.Met deze vorm van lening kun je niet alleen kostenposten dekken aan je eigen huis, maar ook consumptieve bestedingen doen. Een extra hypotheek kan ook afgesloten worden als overbruggingskrediet, waarbij je zelf kiest of je de resterende opnameruimte opnieuw besteedt of afbetaalt.

Het is goed vooraf te kijken naar het bedrag van de af te sluiten hypotheek.In geval van een notering bij het BKR wordt door middel van een toets gekeken of deze negatief is of niet. Wanneer je een extra hypotheek gaat afsluiten, maak dan vooraf eerst een vergelijking van de verschillende aanbieders op het gebied van rente.

Wanneer de rentes van de diverse aanbieders naast elkaar gelegd worden, resulteert dit in een overzicht van de besparing op de lasten per maand. De uiteindelijke hypotheeklasten, voor een lening die met een tweede hypotheek is afgesloten, zullen tevens bepalend zijn voor hoeveel hypotheek je maximaal zou kunnen krijgen.Wanneer er geleend wordt door het afsluiten van een extra hypotheek, is het de vraag of deze al dan niet aflossingsvrij gehouden moet worden.

Een aflossingsvrije tweede hypotheek kun je alleen na een degelijke overweging aangaan. Als je een aflossingsvrije tweede hypotheek afsluit ter financiering van consumptieve uitgave, loop je het risico nog steeds rente aan je hypotheek te betalen op het moment dat de aangeschafte goederen geheel zijn afgeschreven.Wanneer aan het rekenen geslagen wordt voor de afsluiting van een hypotheek naast een bestaande hypotheek mag dit niet vergeten worden. Ga je de rentes voor een tweede hypotheek naast elkaar leggen, ga dan ook eens na of een WOZ krediet misschien een optie voor je is.

Een tweede hypotheek in de vorm van een WOZ krediet zal in de regel niet afgesloten kunnen worden indien er sprake is van een negatieve BKR vermelding.

Consumptieve goederen met tweede hypotheek

Vaak wordt een persoonlijke lening gebruikt voor de financiering van een auto, boot of ander groot product. Voor de duurdere consumptieve uitgaven laat men veel te vaak de tweede hypotheek als financieringsvorm links liggen.Vaak wordt er bij de duurdere consumptieproducten ook een goedkope lening aangeboden.

Door tarieven voor leningen direct aan de aan te prijzen goederen te koppelen staat men er niet gelijk bij stil dat ook met een tweede hypotheek de aanschaf gerealiseerd zou kunnen worden.Je kunt contant betalen en dus onderhandelen over de prijs met de leverancier van het duurdere product, als je kiest voor een extra hypotheek om de betaling rond te krijgen. Je kunt een tweede hypotheek ook aangaan zonder dat een productleverancier zich ermee bemoeit.

Als je een tweede hypotheek kiest als financiering van consumptieve goederen is de rente van deze lening niet fiscaal aftrekbaar.Waarom een tweede hypotheek het ideale financieringsproduct is voor je geplande uitgaven is moeilijk aan te geven.Per situatie moet grondig gekeken worden of een extra hypotheek passend is en hierbij kan een adviseur ingeschakeld worden. Je moet zelf beslissen waar je het geld van je tweede hypotheek in steekt en daar heeft een bank niet zoveel mee te maken.

Voor de bank of financieringsmaatschappij zijn andere criteria belangrijk bij het afsluiten van een tweede hypotheek.Voordat je een tweede hypotheek gaat aanvragen zullen de inkomsten, uitgaven en de waarde van je woning bekend moeten zijn.Dat de waarde van een eigen huis voor een groot deel bepalend is voor een extra hypotheek spreekt voor zich; de woning fungeert als onderpand voor deze hypotheek.

Zonder eigen woning geen aanvraag van een tweede hypotheek. Als uitzondering, kan naast een eigen huis, kunnen op bezittingen van woonboten of vakantiewoningen ook wel eens tweede hypotheken afgesloten worden.Hoe duur een auto of speedboot of een toercaravan ook zijn, het betreffen roerende zaken en tweede hypotheken kunnen enkel als lening gekozen worden voor roerende zaken omdat enkel daarop een hypotheek gevestigd kan worden.Je eigen huis moet wel overwaarde hebben als je een tweede hypotheekaanvraag gaat doen en deze overwaarde moet terug te vinden zijn in een taxatierapport.

Meer weten over oversluiten van hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Plaats een reactie